Το έργο GR-BG BUSINESS PASSPORT συμμετέχει στην 13η Πανελλήνια Έκθεση για την Γεωργία και την Κτηνοτροφία «AgroThessaly» στη Λάρισα από τις 9-12.3.2023 , ΤΕΝΤ Α’ stand C5.
Η Technopolis ICT Business Park ως επικεφαλής του έργου « Greek Bulgarian Business Partnership by Assistance, Services, Solutions to Promote Open Regions Team» με το ακρωνύμιο «GR-BG BUSINESS PASSPORT» που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Cooperation Programme INTERREG V-A «Greece-Bulgaria 2014-2020», θα παρουσιάσει στο περίπτερό της καινοτόμες λύσεις ρομποτικής με εφαρμογές σε επιχειρήσεις, βιομηχανίες του αγροδιατροφικού τομέα και ειδικότερα στην κοινωνία. Οι τεχνολογίες των ρομπότ σήμερα προσφέρουν λύσεις και διευκολύνσεις σε περίπλοκα θέματα. Στην έκθεση θα παρουσιαστούν επιχειρηματικά σχέδια που αφορούν την εισαγωγή νέων τεχνολογιών ρομποτικής και ειδικότερα θα παρουσιαστεί από την κα Κουραμπά Ευφροσύνη -νικήτρια του Διαγωνισμού Καινοτομίας του GR-BG BUSINESS PASSPORT-το επιχειρηματικό σχέδιο με τίτλο: “Κοινωνικά Ρομπότ στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση”.
Παράλληλα θα παρουσιαστεί η Θερμοκοιτίδα ρομποτικής που λειτουργεί στην Technopolis ICT Business Park προσφέροντας ελεύθερη χρήση σε φοιτητές στον εξοπλισμό και στα ρομπότ που διαθέτει.
Λίγα λόγια για το έργο
Η σύλληψη της ιδέας του έργου BUSINESS PASSPORT προέκυψε από την αναγνώριση της ανάγκης να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον για την προώθηση της καινοτομίας, η ανάπτυξη της οποίας εξαρτάται από την επιχειρηματική συνεργασία, τη δημιουργία δικτύων μεταφοράς τεχνολογίας, υποδομές που παρέχουν υπηρεσίες μετάδοσης πληροφοριών, επικοινωνίας, εκπαίδευσης κ.λ.π. Ως εκ τούτου το έργο GR-BG BUSINESS PASSPORT προβλέπει τη λειτουργία εργαστηρίων σε θερμοκοιτίδες, θα υποστηρίζεται από ερευνητικούς και εκπαιδευτικούς φορείς διασφαλίζοντας ότι η γνώση είναι διασυνδεδεμένη και άμεσα συνδεδεμένη με την παραγωγή, με αποτέλεσμα τον συνεχή εκσυγχρονισμό της τεχνογνωσίας και τη μεταφορά της στους ενδιαφερόμενους. Η ικανότητα των επιχειρήσεων να καινοτομούν και να αναπτύσσονται είναι, από κοινού, η πρωταρχική δύναμη που οδηγεί στην ανάπτυξη και τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο. Οι μικρές καινοτόμες επιχειρήσεις αποτελούν ουσιαστικό μέρος αυτής της διαδικασίας, καθώς επιτυγχάνουν διαρθρωτικές αλλαγές και δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας αντικαθιστώντας εκείνες που χάνονται και αυτό είναι το κύριο μέλημα στη διασυνοριακή περιοχή.
ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 645.014,85 €, ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ: 85% ΕΕ ΚΑΙ 15% Εθνική Συμμετοχή
Στο εταιρικό σχήμα του έργου συμμετέχουν οι ακόλουθοι φορείς :
- Επικεφαλής Εταίρος – Φορέας Διαχείρισης και Διοίκησης Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης Α.Ε (GR)
- Εταίρος 2 – Ένωση Περιφερειακών Δήμων Maritza (BG)
- Εταίρος 3 – Ειδικός Λογαριασμός Διεθνούς Πανεπιστήμιου Ελλάδος (GR)
- Εταίρος 4 – Institute Of Robotics Bulgarian Academy Of Sciences
Bulgaria (BG)