Στην Ξάνθη αύριο η ενημέρωση για τη συνεργασία Τεχνόπολης - CERN

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 18/01/2016

Δελτίο Τύπου

Στην Ξάνθη αύριο η ενημέρωση για

τη συνεργασία Τεχνόπολης - CERN

 

 

Στην Ξάνθη και συγκεκριμένα στο αμφιθέατρο Α1 του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών της Πολυτεχνικής σχολής του ΔΠΘ, στην πανεπιστημιούπολη Κιμμερίων, πραγματοποιείται αύριο Τρίτη 19 Ιανουαρίου, στις 12 το μεσημέρι, η εκδήλωση με τίτλο «Τεχνόπολη, CERN, Επιχειρηματικές Ευκαιρίες».

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία από την Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, προκειμένου οι επιστήμονες, οι ερευνητές και οι επιχειρηματίες της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης να ενημερωθούν για τις δυνατότητες που παρέχει η συνεργασία της Τεχνόπολης με τον ευρωπαϊκό οργανισμό CERN.

Ήδη η πρώτη εκδήλωση με ανάλογο περιεχόμενο πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη 14 Ιανουαρίου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και είχε μεγάλη επιτυχία. Δεκάδες ενδιαφερόμενοι έσπευσαν στην αίθουσα του Κέντρου Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕΔΕΑ) για να ενημερωθούν από τον πρόεδρο της Τεχνόπολης Αναστάσιο Τζήκα και τους συνεργάτες του και η συζήτηση που ακολούθησε έδειξε ότι αρκετοί εξετάζουν στα σοβαρά την πιθανότητα να αξιοποιήσουν την ευκαιρία.

Η συμφωνία ανάμεσα στην Τεχνόπολη και το CERN προβλέπει τη δημιουργία στις εγκαταστάσεις της Τεχνόπολης στην Πυλαία μιας θερμοκοιτίδας για επιχειρήσεις από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια, οι οποίες θα εκμεταλλευτούν τις τεχνολογίες του CERN, που παρέχονται δωρεάν, για να δημιουργήσουν προϊόντα και υπηρεσίες κατάλληλα για την αγορά. Με αυτό τον τρόπο εκτός από τη μεταφορά τεχνολογίας και τεχνογνωσίας από το CERN προς την Τεχνόπολη θα δημιουργηθούν επιχειρηματικές ευκαιρίες και καινοτόμα προϊόντα. Η Ελλάδα είναι μία από τις πέντε χώρες που έχουν συνάψει ανάλογη συμφωνία με τον οργανισμό του CERN –οι άλλες τέσσερις είναι η Μεγάλη Βρετανία, η Νορβηγία, η Ολλανδία και η Αυστρία. 

Φωτογραφίες από την εκδήλωση της Τεχνόπολης και του ΑΠΘ Εκδήλωση της Τεχνόπολης και του ΑΠΘ, Τάσος Τζήκας Πρόεδρος Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Λαόπουλος Αναπληρωτής Πρύτανη Έρευνας & Συντονισμού, Ευάγγελος Γαζής Καθηγητής ΕΜΠ–CERN, Πέτρος ΣουκουλιάςΠρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας ΑΜΘ, Δήμος Σαμψωνίδης Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Φυσικής ΑΠΘ Φωτογραφίες από την εκδήλωση της Τεχνόπολης και του ΑΠΘ Banner εκδήλωσης