Στην Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 15/09/2017

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης ο Κυριάκος Μητσοτάκης

 

Την Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης, το πρώτο Πάρκο Επιχειρήσεων Υψηλής Τεχνολογίας στη χώρα, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του συναντήθηκε με τις εταιρίες του Cluster Ανάπτυξης Λογισμικού και τις επιχειρήσεις της Θερμοκοιτίδας της Τεχνόπολης. Ο πρόεδρος της Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης, κ. Τάσος Τζήκας, παρουσίασε στον κ. Μητσοτάκη την πορεία του Πάρκου, του Cluster Ανάπτυξης Λογισμικού μέχρι σήμερα, τη δυναμική των εταιριών του, και τις δυνατότητες που έχει η Ελλάδα στον τομέα των νέων τεχνολογιών.

Από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως όραμά του για τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα είναι να καταστεί η περιοχή πόλος υψηλής τεχνολογίας και καινοτομίας, παγκοσμίως ανταγωνιστικός.

Ακολούθησε συζήτηση και απαντήθηκαν ερωτήματα που έθεσαν οι εταιρίες σχετικά με τη εταιρική φορολογία, τα κίνητρα ανάπτυξης, το brain drain, την αξιοποίηση του ΕΣΠΑ, το ΣΔIΤ υπηρεσιών, τη σύνδεση της αγοράς με τα πανεπιστήμια κλπ.

Με τη σειρά του ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, αναφέρθηκε στην απόφαση της Περιφέρειας να υποστηρίξει τις νέες τεχνολογίες και να αναδείξει την ευρύτερη περιοχή σε πόλο ανάπτυξης, ενώ υπογράμμισε και τη συνεργασία της με το CERN και την Τεχνόπολη.

Τέλος υπήρξε διάλογος με τις εταιρίες για τα εργαλεία χρηματοδότησης  των start ups και της καινοτόμου επιχειρηματικότητας.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκε την επιχείρηση Nanotypos της Θερμοκοιτίδας της Τεχνόπολης, που παρέχει καινοτόμες λύσεις και υπηρεσίες νανοτεχνολογίας.

Στην Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης ο Κυριάκος Μητσοτάκης Στην Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης ο Κυριάκος Μητσοτάκης Στην Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης ο Κυριάκος Μητσοτάκης