Πρόσκληση Συμμετοχή στα κέντρα στήριξης επιχειρηματικότητας

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 15/03/2021

Πρόσκληση

Συμμετοχή στα κέντρα στήριξης επιχειρηματικότητας

 

Στα πλαίσια του έργου με τίτλο: “Establishment of Business Clubs for the enhancement of entrepreneurship in the cb area” και ακρωνύμιο “Business Clubs” στα πλαίσια του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας INTERREG IPA CBC Ελλάδα - Αλβανία 2014-2020 ο Φορέας Διαχείρισης και Διοίκησης Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης Α.Ε. αποτελεί τον εταίρο 3 (PΒ3).

 

Εταίροι του έργου αποτελούν:


 

Ο κύριος στόχος του έργου "Business Clubs" είναι να παρέχει υποστήριξη σε καινοτόμο και έξυπνο επιχειρηματικό πνεύμα στην διασυνοριακή περιοχή, τη δημιουργία εγκαταστάσεων υποστήριξης των εν δυνάμει επιχειρήσεων στις βιβλιοθήκες που διαχειρίζονται οι εταίροι που συμμετέχουν στο έργο.

 

Το  κτίριο  στο  οποίο εδράζεται  η  Δημοτική Βιβλιοθήκη Καστοριάς βρίσκεται επί της οδού Καραβαγγέλη στο κέντρο της Καστοριάς και στεγάζει το κέντρο στήριξης επιχειρηματικότητας που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του έργου. Μέσα από ποικίλες δράσεις, οι  εν δυνάμει  επιχειρηματίες  θα μπορέσουν να εκπαιδευτούν στην πράξη σε βασικά θέματα επιχειρηματικότητας,  να αξιοποιήσουν υποστηρικτικές υπηρεσίες (όπως συγγραφής επιχειρηματικού σχεδίου, νομικής, λογιστικής και οικονομικής υποστήριξης) και, τέλος, να έχουν την ευκαιρία να δικτυωθούν σε ένα περιβάλλον  εντόνως  ανταγωνιστικό  και  απαιτητικό.                       

 

Επιπλέον, αναπτύχθηκε ένα πληροφοριακό σύστημα διαδικτύου για τους εν δυνάμει επιχειρηματίες, το οποίο περιλαμβάνει: πρόσβαση σε τομεακές και επαγγελματικές βιβλιοθήκες, αναζήτηση καλών επιχειρηματικών πρακτικών, σύστημα ηλεκτρονικής μάθησης, δικτύωση με άλλους επιχειρηματίες και ηλεκτρονική εφαρμογή προσομοίωσης διαχείρισης και διοίκησης επιχειρήσεων. Αυτό θα καθοδηγήσει τους εν δυνάμει επιχειρηματίες για μια γόνιμη έναρξη της επιχείρησής τους.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα του έργου: www.businessclubs.eu

Η πρόσκληση συμμετοχής στα κέντρα στήριξης επιχειρηματικότητας απευθύνεται σε εν δυνάμει επιχειρηματίες-ανέργους, οι οποίοι καλούνται να υποβάλλουν επιχειρηματικό σχέδιο, ώστε να γίνουν μέλος στην πιλοτική δράση που θα υλοποιηθεί στα πλαίσια του έργου.

Η δομή του επιχειρηματικού σχεδίου θα πρέπει να περιλαμβάνει

 

1.ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ

2.ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ

3.ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ

4.ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ MARKETING

5.ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ

Τα επιχειρηματικά σχέδια θα αξιολογηθούν σύμφωνα με τα παρακάτω κριτήρια:

Α) Πληρότητα επιχειρηματικού σχεδίου

Β) Τεχνικές παράμετροι

Γ) Ο κοινωνικός αντίκτυπος στην τοπική και διασυνοριακή περιοχή

Δ) Ωριμότητα επιχειρηματικής ιδέας

 

Τα επιχειρηματικά σχέδια θα αξιολογηθούν στο πλαίσιο της δράσης και θα επιλεχθούν τα πληρέστερα από αυτά.

 

Για περισσότερες πληροφορίες  σχετικά με τη διαδικασία αλλά και διευκρινήσεις σχετικά με τα ζητούμενα επιχειρηματικά σχέδια μπορείτε να απειθήσετε στο e-mail: kanaki@technopolis.gr

O Φορέας Διαχείρισης και Διοίκησης Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης Α.Ε. καλεί όλους τους ενδιαφερομένους να υποβάλουν συμμέτοχη στέλνοντας τα επιχειρηματικά σχέδια στο e-mail: kanaki@technopolis.gr, αναγράφοντας το ονοματεπώνυμο τους, και τηλέφωνο επικοινωνίας.  Η πρόσκληση για  υποβολή των προτάσεων θα είναι ανοιχτή μέχρι την  Τέταρτη 28/4/2021.

Business Clubs