Δελτίο Τύπου Κοπή της πίτας του ΣΕΠΒΕ και της Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 02/02/2018

Κοπή της πίτας του ΣΕΠΒΕ και της Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης

 

Στις επιχειρηματικές συνεργασίες… έπεσε το φλουρί από την Πρωτοχρονιάτικη πίτα που έκοψαν από κοινού ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος και η Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης.
 
Η καθιερωμένη εκδήλωση των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο χώρο των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών για το καλωσόρισμα της χρονιάς, πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στο χώρο του Αllegro και περιελάμβανε κρασί κι εδέσματα.
 

O πρόεδρος του ΣΕΠΒΕ κ Κωστής Καγγελίδης καλωσορίζοντας τους καλεσμένους ανέφερε ότι το 2018 έχει έρθει μ’ ένα δυνατό μήνυμα αυτό της παρουσίας πολλών φορέων της Θεσσαλονίκης (ΣΕΠΒΕ, Τεχνόπολη, ΠΚΜ, ΑΖΚ, ΑΠΘ, ΠΑΜΑΚ, ΕΚΕΤΑ, ΒΕΘ, ΕΕΘ ΕΕΔΕ κα) στην εκδήλωση της πρωτοχρονιάτικης πίτας. «Είμαστε, είπε, όλοι μαζί για να συντονίσουμε τις δυνάμεις μας με στόχο να διαμορφώσουμε ένα καλύτερο αύριο όπως είναι η υποχρέωσή μας».
 
Ο κ. Καγγελίδης στο χαιρετισμό του τόνισε ότι «οι στόχοι για το 2018 είναι πρώτον να είμαστε συνθετικοί και να συνεργούμε στο χώρο της πληροφορικής και της καινοτομίας και δεύτερον να εκφράσουμε τις μεγάλες ανεπάρκειες και ανισότητες  που αντιμετωπίζει η επιχειρηματικότητα στο κλάδο στην περιφέρεια. Οι επιχειρήσεις της Β. Ελλάδας αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα, ανταγωνίζονται κολοσσούς, ασύμμετρες καταστάσεις και είναι δύσκολο να έχουν πρόσβαση και ισότιμη μεταχείριση».
 
Στον δικό του χαιρετισμό εκ μέρους της «Τεχνόπολης και του Technopolis Cluster» ο πρόεδρος της και πρόεδρος της Helexpo-ΔΕΘ κ. Τάσος Τζήκας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ο ΣΕΠΒΕ, η Τεχνόπολη (και το Cluster) θα συμμετέχουν στην «ζύμωση» που έχει ξεκινήσει κατά το πρόσφατο ταξίδι εκπροσώπων της ΔΕΘ στην Καλιφόρνια και στην Silicon Valley, με ελληνικές start up που δραστηριοποιούνται εκεί και οι οποίες θα κληθούν να πάρουν μέρος στην 83η ΔΕΘ (τον Σεπτέμβριο), στην οποία οι ΗΠΑ  θα είναι η τιμώμενη χώρα.
 
Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Γιουτίκας, ο πρόεδρος της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας κ. Παντελής Αγγελίδης, ο αντιπρύτανης του ΠΑΜΑΚ κ. Ιορδάνης Ελευθεριάδης και ο πρόεδρος της ΕΕΔΕ Μακεδονίας κ.  Απόστολος Αιγυπτιάδης.
 
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης, ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης κ. Σταύρος Καλαφάτης και ο επίσης βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης κ. Γεώργιος Ορφανός, ο αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης κ. Θάνος Κουλουτμπάνης και η εντεταλμένη σύμβουλος σε θέματα εξωστρέφειας, ανάπτυξης και χρηματοδοτήσεων του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης κ. Κυριακή Λιοδάκη.

 

Δελτίο Τύπου Κοπή της πίτας του ΣΕΠΒΕ και της Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης