Μπορεί η Θεσσαλονίκη να καταστεί πόλος έλξης και ανάπτυξης νεοφυών επιχειρήσεων

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 09/02/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Startup Europe Week Thessaloniki:

Μπορεί η Θεσσαλονίκη να καταστεί πόλος έλξης και ανάπτυξης νεοφυών επιχειρήσεων;

 

Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον καταγράφηκε στην εκδήλωση Startup Europe Week Thessaloniki που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016 στην Θερμοκοιτίδα Technopolis. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με την υποστήριξη της εταιρείας ViLabs και του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης ΕΚΕΤΑ.  

Η εκδήλωση επικεντρώθηκε στην υποστήριξη της νεοφυούς επιχειρηματικότητας σε τοπικό επίπεδο. Εκπρόσωποι βασικών φορέων της πόλης όπως ο κ. Σίμος Μπενσασσών, Εντεταλμένος Σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης σε θέματα καινοτομίας και ο κ. Παντελής Αγγελίδης, Πρόεδρος της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας συζήτησαν τις τοπικές ανάγκες και προοπτικές να καταστεί η Θεσσαλονίκη ένας μοναδικός προορισμός προσέλκυσης και ανάπτυξης νεοφυών επιχειρήσεων.

Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης,  προσέλκυσε μεγάλο ενδιαφέρον κυρίως για όσους ενδιαφέρονται να ξεκινήσουν μια νεοφυή επιχείρηση, καθώς ήταν αφιερωμένο στις χρηματοδοτικές ευκαιρίες που προσφέρονται μέσα από το ΕΣΠΑ. Ο κ. Ιωάννης Τσιτσόπουλος Yπ. Δημοσιότητας και Πληροφόρησης του ΚΕΠΑ αναφέρθηκε στο νέο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για τη νεοφυή επιχειρηματικότητα, το οποίο σύντομα θα ανακοινωθεί κ επίσημα, ενώ ο κ. Χρήστος Σαρίκενας, Στέλεχος Προγραμμάτων ΕΣΠΑ του ΚΕΠΑ παρουσίασε τα βήματα για την επιτυχή υποβολή και υλοποίηση ενός επιχειρηματικού σχεδίου στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ.

Τέλος η εκδήλωση έκλεισε με μία πολύ εποικοδομητική συζήτηση σχετικά με τις υπάρχουσες δομές για την υποστήριξη της νεοφυούς επιχειρηματικότητας (θερμοκοιτίδες, προγράμματα επιτάχυνσης, συνεργατικοί χώροι κτλ.) καθώς και για τις προκλήσεις και προοπτικές για την περεταίρω ενδυνάμωση τους.

Η εκδήλωση αποτέλεσε σημαντική ευκαιρία για ενημέρωση και δικτύωση μεταξύ νέων επιχειρηματιών, επιστημόνων, φοιτητών και εκπροσώπων δημόσιων και ιδιωτικών οργανισμών και έστειλε ένα θετικό μήνυμα για τη δυνατότητα ανάπτυξης νεοφυών επιχειρήσεων στην πόλη μας.

 


 

Ευρωπαϊκή εβδομάδα για τις νεοφυείς επιχειρήσεις Ευρωπαϊκή εβδομάδα για τις νεοφυείς επιχειρήσεις Ευρωπαϊκή εβδομάδα για τις νεοφυείς επιχειρήσεις Ευρωπαϊκή εβδομάδα για τις νεοφυείς επιχειρήσεις Ευρωπαϊκή εβδομάδα για τις νεοφυείς επιχειρήσεις